Annonse

Oppfølger til kultklassiker fra Lars von Trier

17.12.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Strømmetjenesten Viaplay har sammen med Zentropa og DR landet en avtale om å lage en ny sesong av Lars von Triers kultklassiker Riket. Oppfølgersesongen til den legendariske serien skal spilles inn til neste år og har forventet norgespremiere på Viaplay i løpet av 2022.


Det blir både uhyggelig og morsomt når produksjonsselskapet Zentropa og regissør Lars von Trier en siste gang dykker ned i Rikets mange uforløste historier. Porten til riket står på gløtt...

– Grenser finnes i mange former: Som streker med linjaler på hvite ark (dog ofte usynlige for en tilfeldig besøkende på faktiske geografiske steder). Grensenes streker kan utføres illustrative for ikke å si fiktive og onskapsfulle. Med bløt, rød farge, nesten usynlige og til fulle kanskje "stiplet", som en slags unnskyldning, eller rett og slett av skam. Men strekene henger der altså i ufattelige mengder og utgjør til sammen de "revirer" innbyggerne er sterke nok til å holde. Ut- og innreise foregår ofte med vold, for den besøkende er naturligvis forventet å returnere etter sitt ærend, sier Lars von Trier, og utdyper:

– På jorden er "Maskinen som får alt til å rulle (altså alt liv)" betinget av de konflikter - strekene - akkurat som om det var en tanke, provoserer til. Om Exodus i praksis betyr utreise eller innreise avhenger av vinkelen man betrakter grensen fra, men ordet beskriver simpelthen at en større mengde individer samlet krysser en blyantstrek. Hvorfor? Det har vært en ubalanse mellom godt og ondt. Grensen er nådd, i hvert fall i Riket. Men lett og ublodig kan jeg ikke bevitne, det blir å få verdens syv astrale låser synkront dirket opp med legeblod.

Hva som vil skje i det endelige oppgjøret mellom det gode og det onde er fortsatt strengt hemmelig, men det som er sikkert er at Rikets forfatning er skrøpelig. Det hviler fortsatt en forbannelse over det gamle sykehuset, så vær forberedt på både det beste og det verste i den tredje og siste sesongen av RIKET EXODUS.

– Vi er utrolig stolte og glade over å ha inngått et samarbeid med Lars von Trier, Zentropa og DR om å lage RIKET EXODUS, som er et selvstendig verk som ikke krever at du har sett de to første sesongene. Riket I og Riket II høstet stor anerkjennelse og har vunnet en haug av priser. Vi har store forventninger til RIKET EXODUS, som helt sikkert blir både morsom og svært uhyggelig, sier innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

På nåværende tidspunkt er det ikke kunngjort hvem som vil medvirke i RIKET EXODUS, men det ryktes å være en blanding av kjente karakterer fra de første sesongene og splitter nye roller.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse