Annonse

Kunstnerkollektiv får sin egen TV-serie

08.01.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

I den nye TV 2-serien «Broslo» følger vi kunstnerkollektivet Broslo i deres univers på «Californebu» på Fornebu. Serien har premiere 11. januar.


Braslo. FOTO: TV2

Dette er en historie om to unge menn, Nikko Gyllenhammar og Jonny Aaseth, som har vinden i ryggen, som skaper ettertraktet kunst, elskes av både kidsa og etablissementet og møter åpne dører og høylytte «ja!» overalt. De to vil gjøre en positiv forskjell i samfunnet de lever i. De har skapt en egen liten verden hvor kreativiteten rår og folk tar vare på hverandre.

- Vi gleder oss til å vise fram vår verden på TV 2 så folk kan se at det går an å følge drømmene sine og leve på en annerledes måte, sier Nikko og Jonny.

Broslo holder til i store lokaler ved flytårnet på tidligere Fornebu flyplass. Produksjonsselskapet Fremantle og TV 2 har fulgt gjengen høsten 2020 hvor de som resten av verden har følt hvordan korona-epidemien har blokkert kultur og sosiale arrangement.

- Broslo er et kunstsamarbeid som oppstod helt organisk, vi har ingen offisiell kunstutdannelse, men begynte bare å lage store malerier og objekter sammen. Folk elsket det, og ville kjøpe tingene, og før vi visste ordet av det var vi kunstnere på fulltid!, forteller Nikko og Jonny.

Nikko kommer fra Oslo og har bakgrunn som bilmekaniker og arkitekt, men grafittimaler var det han var først. Jonny kommer fra Brummundal og hadde reist verden rundt som profesjonell snowboarder før de møttes. - Vi traff hverandre gjennom snowboardmiljøet. Vi har begge mye energi og rastløshet i oss, og fant etter hvert ut at vi klarte å sette store prosjekter til live sammen.

I serien blir vi med på oppturer og nedturer når Nikko og Jonny skal lage Broslo sin største utstilling så langt i karrieren i en vanskelig tid. Men som vanlig når gutta setter i gang med noe så sparer de ikke på kruttet. Ambisjonene er skyhøye, tiden og korona er en utfordring, og det er mange baller i luften på en og samme tid.

Broslo har blant annet jobbet med Gucci, Microsoft, FaZe Clan, Pharrell Williams og Akel Lund Svindal. A$AP Rocky og Post Malone har kunstverk signert den norske duoen på veggen. Produksjonsselskapet Fremantle og TV 2 har fulgt Broslo høsten 2020 hvor de som resten av verden har følt hvordan korona-epidemien har blokkert kultur og sosiale arrangement. Dokumentarserien er på 16 episoder.

Kilde: TV2 - Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse