Annonse

Klart for ny Baneheia-dokumentar

11.01.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Discoverys dokumentarserie om Baneheia-saken får premiere på TV-selskapets strømmetjeneste discovery+ 12. januar. Serien legges ut i sin helhet fra dag én.


FOTO: TVNorge/ Discovery+

– Vi hadde egentlig planer om å sende denne serien i høst, men valgte å utsette den litt på grunn av covid-situasjonen som oppstod i vår. Nå er serien klar, og vi legger ut alle seks episodene på vår nye strømmetjeneste discovery+ (tidligere Dplay) 12. januar, sier Espen Skoland, ansvarlig redaktør for TVNorge og operativ leder for Discovery i Norge.

Serien har fått navnet Baneheia – kampen om sannheten, og vil senere også bli sendt på TVNorge. – Baneheia-saken er en vanskelig sak å snakke om. Vi mener likevel at det både er riktig og viktig at prosessene rundt Baneheia-drapene blir grundig belyst. Flere aktører har den senere tiden bidratt til å så tvil rundt dommen. Vi vil forstå hvorfor, sier Skoland.

– Vi forsøker å gi et innblikk i sentrale vurderinger gjort underveis i saken av politi, påtalemyndighet, domstoler og media, slik at vi bedre kan forstå hva som lå til grunn for prosessen som førte til domfellelsen – og hva som gjør at saken fortsatt er så betent i dag. Vi følger også familien til Viggo Kristiansen i deres kamp for å få saken gjenopptatt, en historie som til nå har vært lite kjent for offentligheten, sier Skoland.

Det er produksjonsselskapet Monster som har produsert dokumentarserien for discovery+ og TVNorge.

Kilde: TVNorge/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse