Amadeus Søgaard i unik dokumentar

18.01.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Han er sønn av Carola Häggkvist og Runar Søgaard, men har valgt å leve et liv utenfor rampelyset. I en ny, unik dokumentar er Amadeus Søgaard (22) nå klar til å invitere seerne inn i livet sitt.


Amadeus Søgaard Foto: NENT Group

Ved siden av fotballkarrieren legger han flere planer og er klar til å avsløre sin hemmelighet - ikke bare for moren sin, men for hele folket. - Jeg er klar for å prøve å nå mitt fulle potensiale, sier Amadeus Søgaard. Amadeus - mer enn en sønn har premiere 30. januar på Viaplay, Viafree og TV3.

Da Amadeus Søgaard ble født for 22 år siden, ble det noe av en begivenhet da foreldrene hans sannsynligvis var det mest berømte paret i Norden. Mye vann har rent i elva siden den gang, og Amadeus har aktivt valgt å leve et liv uten å være kjendis. Men talentet hans gjorde at han raskt ble en voksende stjerne i fotball hvor han spiller i IF Brommapojkarna. Han veksler mellom å bo sammen med foreldrene og søsknene og tilbringer mye tid med kjæresten. Et vandrende liv mildt sagt med fotball som hovedspor.

Det var nettopp fotballkarrieren som brakte ham i kontakt med NENT Groups programleder Ola Wenström, som blant annet jobber med Premier League og Champions League. Han fikk en unik sjanse til å følge Amadeus, og dette har resultert i dokumentaren Amadeus - mer enn en sønn som har premiere 30. januar på Viaplay, Viafree og TV3.

- Det er en superinteressant journalistisk oppgave å kunne beskrive en helt anonym superkjendis, som har levd i skyggen av en oppmerksomhet som nesten ingen andre svensker har vært utsatt for, sier Ola Wenström og fortsetter: - Dette er et dokumentarisk personlig portrett som beskriver ekstreme utfordringer også for en privilegert person, og at prisen på publisitet kan være høy.

Som tittelen avslører, er Amadeus - mer enn en sønn et aktuelt, personlig og nært personlig portrett av Amadeus Søgaard. Amadeus dukker opp og viser at han er mer enn en sønn av Carola Häggkvist og Runar Søgaard. Og i dokumentaren avslører han for første gang en hemmelighet for moren som vil få livet hans til å ta en helt ny vending sammen med elitefotballen.

- Dette vil være min måte å rolig svare på spørsmål som finnes eller vil dukke opp rundt meg, og hvor jeg kan vise et sant bilde, sier Amadeus. Dokumentaren Amadeus - mer enn en sønn sendes i en episode 30. januar på Viaplay, Viafree og TV3. Først da vil seerne kunne ta del i hemmeligheten som blir avslørt.

- Jeg har aldri søkt kjendistilværelsen fordi jeg har sett baksiden av det. Nå er jeg klar til å ta et skritt fremover, legge til et lag i livet mitt og vise mer av meg selv, sier Amadeus.

Nordic Entertainment Group sendte Carolas Advent på Viaplay, Viafree og TV3 for et drøyt år siden. I Amadeus - mer enn en sønn, besøker vi igjen Carola Häggkvist hjemme når sønnen kommer med den store åpenbaringen. - Dette er en seier for ham på mange måter, sier Carola i dokumentaren. Runar Søgaard deltar også i dokumentaren, som har premiere 30. januar.

- Amadeus endrer alt i denne unike dokumentaren og går fra å være en kjendis til å bli presentert på et dypere nivå. Han har en lys fremtid foran seg, og det føles spennende at vi kan være startskuddet for denne reisen, sier Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer i NENT Group.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook