Annonse

Helga Bones fra 113 fikk språkprisen

22.01.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Regissør av dokumentarserien og seersuksessen «113», Helga Bones, får Kringkastingssjefens språkpris. Juryen mener seriens språklige kvalitet er en viktig del av suksessen.


FOTO: BERNT OLSEN /NRK

Juryen skriver at prisen går til en medarbeider som gjennom to sesonger har loset publikum trygt gjennom personlige dramaer på kronglete veier, til vanns og til lands.

– Med en helt spesiell, nær og god kommentar har hun gitt verdighet til mennesker i ekstremt sårbare situasjoner i sjangeren «dokumentar».

Bones ble svært overrasket over prisoverrekkelsen. – Nå ble jeg helt satt ut. Dette hadde jeg ikke forventa, men det er veldig hyggelig og veldig overveldende. Tusen takk!

Juryen mener Bones har lest kommentaren på en slik måte at den gir ny innsikt til seerne, og at publikum både blir engasjert og involvert.

– Uttrykket er sobert, nøkternt og tilbakeholdent. Det er kanskje når kommentatoren nettopp ikke sier så mye at det meste blir sagt, skriver juryen.

Den prisvinnende dokumentarserien har blitt en stor seersuksess. Sesong 1 hadde rundt en million seere per episode. Juryen mener den språklige kvaliteten er en viktig del av suksessen.

– For ved gjennomtenkt valg av ord, bruk av riktig stemning og energinivå spiller kommentar og bilder på lag og forteller unike historier som både er viktige, rørende og morsomme, skriver juryen.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse