Våren 2021 på Viaplay, Viafree og TV3

03.02.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Våren på NENT Groups flater domineres av norske produksjoner, med noen av landets største talenter både foran og bak kamera, går det fram av en pressemelding.


Foto: NENT Group

– Vi lanserte en rekke fantastiske produksjoner i fjor, og i år høyner vi innsatsen. I tillegg til en rekke nye, norske serier kan vi by på noen veldig sterke nordiske og internasjonale serier. Personlig ser jeg enormt fram til Pørni, som jeg tror har potensialet til å fange seerne like sterkt som rekordknuseren Elsk meg, forteller innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

7. mars er den offisielle premieredatoen for den høyst etterlengtede ungdomsserien til Marie Kristiansen (Unge lovende), Delete Me. Dramatikken brettes ut over syv episoder som vises i reversert rekkefølge, og byr på noen av Norges mest spennende unge skuespillere: Thea Sofie Loch Næss (The Last Kingdom, Hjerteslag), Amalia Holm (Motherland: Fort Salem) og Axel Bøyum (Heimebane, Heksejakt). I tillegg møter vi Sjur Vatne Brean, den svenske favoritten Happy Jankell og skuespillerdebutant Sofia Tjelta Sydness.

Den som dreper: Mørket ble hyllet av kritikere og seere da den brutale, danske krimserien ble sendt på Viaplay. Nå er det klart for en ny sesong, denne gangen med norske Tobias Santelmann i hovedrollen. Serien slippes i sin helhet 28. mars, palmesøndag, som Viaplays store påskekrimsatsing.

Henriette Steenstrup har æren av å runde av våren med sitt hjerteprosjekt av en dramaserie: Pørni. I den nye Viaplay-serien –som hun har skrevet og spiller hovedrollen i– forsøker hun å sjonglere barnas behov, sorgen over søsterens nylige bortgang, en håpløs eksmann, jobben i barnevernet, en far som ønsker å få mest mulig ut av livets høst, og sitt eget kjærlighetsliv. Pørni får premiere på Viaplay i mai.

– Vår styrke er helt klart bredden i innholdet vi kommer med til våren. Vi viser alt fra klassisk krim og dramatikk til varme, morsomme øyeblikk. Samtidig tar vi ungdomssjangeren på alvor med Delete Me, Vi barna fra Bahnhof Zoo, Thunder in my heart og Dystopia. Det er utrolig kult at vi går sammen med så mange flinke kvinner som nå kommer med nytt og spennende innhold, sier Filippa Wallestam.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook