Krim fra Færøyene på Viaplay

09.02.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Det vakre landskapet på Færøyene danner kulissene for den nye danske originalserien TROM med Ulrich Thomsen, Maria Rich og Olaf Johannessen i hovedrollene.


Foto: NENT Group

Viaplay Original-serien TROM vil bestå av seks episoder, og innspillingen starter på Færøyene i mars. Serien er basert på de velkjente bøkene om journalisten Hannis Martinsson og er første serie noensinne som er laget på Færøyene.

I TROM følger vi journalisten Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) som motvillig vender hjem til Færøyene for å undersøke forsvinningen av en ung jente som etterlot en beskjed på telefonsvareren – og som hevder å være hans datter.

– Det blir en stor opplevelse for meg personlig, da jeg selv aldri har vært på Færøyene. I tillegg blir det et veldig gledelig gjensyn med Kasper Barfoed, som jeg laget Sommeren ’92 med. Jeg gleder meg til å komme i gang, forteller Ulrich Thomsen.

Utover Ulrich Thomsen, Maria Rich og Olaf Johannesseni hovedrollene, vil rollebesetningen bestå av en miks av danske og færøyske skuespillere.

– Vi er fulle av forventning til den nye Viaplay Original-serien TROM, der det magiske landskapet på Færøyene vil ramme inn historien på en unik måte. TROM er Nordic Noir slik vi ikke har sett det før, sier innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

– Vi ser frem til å realisere prosjektet i tett samarbeid med Viaplay og håper å kunne tilby seerne et krimunivers med edge og karakterer som de ikke har sett før, sier Rikke Ennis, administrerende direktør i REinvent Studios.

TROM er skrevet av manusforfatter Torfinnur Jákupsson sammen med Donna Sharpe (The Team S2, West of Liberty). Serien er regissert av den danske regissøren Kasper Barfoed (Dicte: Crime Reporter, Below the Surface) og produsert av REinvent i samproduksjon med Kyk Pictures og True North med støtte fra Nordic Film and TV Foundation, Faroese Film Institute, Creative Europe. MEDIA.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook