Peter Stormare i psykologisk krimdrama

10.03.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Peter Stormare og Alexander Karim spiller mot Anna Friel i Viaplay-serien «The Box»


Foto: Magnus Ragnvid/NENT Group

Nå starter opptakene av Viaplays nye internasjonale originalserie The Box i Stockholm, med den britiske Emmy-vinneren Anna Friel i hovedrollen. Dramaserien på syv episoder er skapt av Adi Hasak, som står bak produksjoner som Shades of Blue og Eyewitness. The Box er et psykologisk krimdrama med overnaturlige elementer. Andre roller inkluderer Peter Stormare, Alexander Karim og norske Nina Yndis. The Box vil ha en eksklusiv premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay i Norden og Baltikum.

I The Box spiller Anna Friel karakteren Sharon Pici, en politibetjent i Kansas City som blir trukket inn i en politietterforskning som utvikler seg til et mareritt. The Box blir Anna Friels første serie siden hun vant en International Emmy i kategorien for beste kvinnelig skuespiller i 2017 for Marcella. Alexander Karim spiller Picis partner Lovell, mens Peter Stormare spiller politisjefen Jed.

I tillegg vil observante lesere kunne dra kjensel på et norsk navn blant den internasjonale rollebesetningen, nemlig Nina Yndis. – Det er utrolig gøy å få komme til Stockholm og filme en amerikansk serie der jeg til og med spiller en amerikansk karakter. Det føles neste som hjemme, men ikke helt. Det er også utrolig kult å få arbeide med så dyktige skuespillere som Anna Friel, Peter Stormare og de andre, sier Nina Yndis.

– Etter et år med lockdown er det et privilegium å igjen kunne gjøre det jeg elsker mest. Nå gleder jeg meg veldig til å jobbe både med den utrolig talentfulle rollebesetningen og med Viaplay. I tillegg er Stockholm et av stedene jeg har hatt lyst til å besøke lenge, og så langt har byen og folket vært fantastisk med meg, sier Anna Friel.

Hele serien er spilt inn i samme innemiljø, en hel amerikansk politistasjon bygget på stedet i Stockholm av produksjonsselskapet Nice Drama. Her blir The Box spilt inn i nesten to måneder.

– Jeg elsker å være i Stockholm, og spesielt med noe så sprøtt som The Box. Du må rett og slett vente til senere i år og se hva som skjer, sier Peter Stormare.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook