Annonse

Ida Alstad blir ekspert for Eurosport

12.03.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Ida Alstad blir ny håndballekspert for Discovery og Eurosport, og vil være med allerede denne helgen når de norske håndballgutta skal ut i OL-kvalifisering i Montenegro. Landslagsveteranen vil også være ekspert under OL i Tokyo til sommeren.


FOTO: Eurosport/ Discovery

– Dette blir nytt og spennende, og jeg gleder meg enormt til å være med. Sammen nye og rutinerte kollegaer regner jeg med et godt samarbeid, og at jeg får bidratt med både min håndballkunnskap og erfaring fra flere mesterskap, sier Discoverys nye håndballekspert, Ida Alstad.

Alstad debuterte på det norske landslaget allerede i 2009, og står med hele 143 landskamper for Norge. En formidabel landslagskarriere som har resultert i seks mesterskapsgull, med både OL-, VM- og EM-gull for Norge. Hun tror sine tidligere lagvenninner har den tøffeste utfordringen når det kommer til å kvalifisere seg til OL i Tokyo.

– Håndballjentene møter kun to lag, Romania og Montenegro, men de er til gjengjeld to veldig gode lag. Det er en tøff gruppe, men jeg føler meg likevel trygg på at Norge skal gå seirende ut av denne gruppa som det beste laget og dermed kvalifisere seg til OL i Tokyo til sommeren, sier Ida Alstad.

– Vi er svært glade for å få Ida Alstad med på laget. Det er få som har opplevd mer på håndballbanen enn det Ida har, og hun vil bidra med både analyser og refleksjoner rundt landslagene våre nå i kvalifiseringen og også under selve OL i Tokyo. Sammen med Ole Gustav Gjekstad vil Ida danne et meget sterkt ekspertkorps under OL, sier Morten Johannessen, sportsdirektør i Discovery og Eurosport.

OL-kvalifiseringen i håndball spilles de to neste helgene. Først ut er herrelandslaget, som møter Brasil, Chile og Sør-Korea nå til helgen. Kampen mot Brasil sendes i kveld fra kl. 19.30 på discovery+, og de vises lineært på TVNorge og MAX.

– Håndballgutta møter tre lag i OL-kvalifiseringen, hvor Brasil blir den tøffeste motstanderen allerede i første kamp. Mot Chile og Sør-Korea er Norge store favoritter. Totalt sett er jeg sikker på at herrene blir ett av de to lagene som kvalifiserer seg til OL fra denne gruppa, og at vi dermed har mye å glede oss til når det hele starter i Tokyo til sommeren, sier Discoverys nye håndballekspert, Ida Alstad.

Kilde: TVNorge/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse