Bøkene om Max Anger blir TV-serie

19.03.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

I høst har Viaplay premiere på Max Anger – With one eye open, en thrillerserie basert på den bestselgende trilogien av Martin Österdahl. Rollelisten er stjernespekket.


Foto: Lukas Salna/NENT Group

Viaplays nye originalserie er basert på de bestselgende bøkene om Max Anger med Adam Lundgren, Evin Ahmad og Ieva Andrejevaite i hovedrollene. Thrilleren på åtte episoder har premiere i høst på NENT Groups streamingtjeneste Viaplay i Norden, Polen og Baltikum.

Serien kan også by på skuespillerne Johan Rheborg (Partisan, Orca), Joel Spira (Tykkere enn vann, Snabba Cash), Linus Wahlgren (Partisan, Storm på Lugna gatan) og Malin Crépin (Annika Bengtzon, When the Dust Settles).

– Blant det absolutt morsomste og mest givende ved å spille Sarah i denne produksjonen var hvordan vi bygde livene våre på det fiktive konsulentselskapet Vector. Å jobbe med Johan Rheborg var en ren glede fra start til slutt, og ensemblet var gjennomgående fantastisk, sier Malin Crépin.

Max Anger (Adam Lundgren) er en tidligere soldat som endelig har funnet kjærligheten i sin russiske kollega Pashie (Evin Ahmad). Men når Pashie plutselig sporløst forsvinner i St. Petersburg, setter Max av gårde på jakt etter henne – noe som fører ham til oppdagelsen av en konspirasjon som kan endre verdensorden. Det viser seg snart at saken også er har en personlig tilknytning til hans egen godt skjulte historie. For å hjelpe ham har Max den lokale drosjesjåføren Mira (Ieva Andrejevaite) som ufrivillig blir dratt inn i alt fra begynnelsen, men som til slutt er like involvert som Max, og sammen må de finne Pashie før det er for sent å stoppe konspirasjonen.

– Å jobbe med denne serien har vært en utrolig opplevelse, med uventede vendinger, gal action, rørende øyeblikk og selvfølgelig de beste skuespillerne og det beste filmteamet. Å skape og forme karakteren Mira var en utfordring og en ære - jeg elsker at hun er tøff, jordnær, lidenskapelig og følsom på samme tid. Dette prosjektet har definitivt hjulpet meg å vokse som skuespiller og som person, sier Ieva Andrejevaite.

Thrillerserien er basert på den første boka i trilogien av forfatteren Martin Österdahl med Adam Lundgren (Vår tid er nå, Tørk aldri tårene uten hansker), Evin Ahmad (Dream on, Tsunami) og Ieva Andrejevaite (Emilija, Berlin Station) i hovedrollene. Andre roller inkluderer de internasjonale skuespillerne Reimo Sagor (Hamilton), Alexander Rapoport (The Americans), David Bertrand (Killing Eve), Margarita Žiemelyte (The Excursionist), Nikolaj Antonov (Dirigenten) og de svenske skuespillerne Hannes Fohlin(Vår tid er nå), Per Ragnar (La den rette komme inn), Tina Pour Davoy (Sickly Unclear), Annika Hallin (Hamilton) og flere.

Max Anger - With one eye open er produsert av Nice Drama sammen med Twelve Town med støtte fra Nordisk Film & TV Fond og Nordsvensk Filmunderhållning og distribuert av REinvent. Produsenter er Lejla Bešic og Jan Marnell, og hovedforfatteren av serien er Mikael Newihl. Max Angers åtte episoder har premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay i Norden, Polen og Baltikum høsten 2021.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook