Annonse

Inn i en drapssak i et lukket samfunn

11.03.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

Knutby: I blind tro. Ny true crime-serie på HBO Nordic fra 4. april.


FOTO: HBO

Under en iskald januarnatt i 2004 lød det flere skudd over et øde svensk tettsted kalt Knutby. Når en ung kvinne i samfunnet dør, og hennes nabo blir skadet som følge av skuddskader, får saken internasjonale overskrifter. I Knutby: i blind tro forsøker gravejournalistene Anton Berg og Martin Johnson, i samarbeid med regissør Henrik Georgsson (Broen) å avdekke hva som virkelig skjedde i den verdenskjente kriminalsaken.

Flere år etter drapssaken, når medlemmer av det lukkede samfunnet endelig følte seg trygge nok til bryte fri fra regler, løfter og hierarki, kunne de snakke åpent om det psykiske og fysiske misbruket de gjennomlevde i en ny rettsak.

I søken etter rettferdighet har journalistene Anton og Martin fått i tale mennesker som aldri før har snakket åpent om sine erfaringer, og de har fått tilgang til saksmateriale som ikke har vært offentliggjort tidligere.

Hele dokumentarserien i seks deler vil bli tilgjengelig på HBO Nordic og i HBO Europes territorier på premieredatoen. Serien vil også ha premiere i USA på HBO og via streaming på HBO Max senere i år. Knutby: I blind tro er skapt av Anton Berg, Martin Johnson og Henrik Georgsson.

Serien er regissert av den prisvinnende Henrik Georgsson (Broen, Tsunami, Marcella, Stieg Larsson – The Man Who Played with Fire), produsert av Ruth Reid for Warner Brothers ITVP og Anton Berg, Martin Johnson og Martina Iacobaeus som Executive Producers. Executive producers for HBO Europe er Hanne Palmquist, Hanka Kastelicová og Antony Root. Serien er produsert av Warner Bros ITVP Sweden for HBO Europe. WarnerMedia International TV Distribution er ansvarlige for internasjonalt salg av serien.

Knutby: I blind tro, en en dokumentarserie i seks deler, har premiere på HBO Nordic og i alle HBO Europe-kanaler den 4. april.

Kilde: HBO - Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse