Annonse

Også i år blir det Id-fest på NRK

25.03.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Det blir storstilt feiring av muslimenes viktigste høytid når Rima Iraki også i år inviterer til festsending ved enden av fastemåneden ramadan. I fjor fikk NRK over 400 klager på sendingen.


Rima Iraki og Yousef Hadaoui. FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Fredag 14. mai inviterer Rima Iraki og Yousef Hadaoui til direktesendt fest for å feire at fastemåneden ramadan er over. Iraki håper å gjenta suksessen fra i fjor, da «Festen etter fasten» skapte et overveldende engasjement blant seerne, både fra muslimer som pleier å feire id al-fitr og fra dem som ikke har et forhold til høytiden.

– Jeg føler meg heldig som får være med på å lage årets fineste fest også i år. Etter en lang og tung vinter er det mange av som er sultne på fest og moro. Det skal vi gi folket. Også ser jeg veldig frem til å invitere til feiring sammen med Yousef Hadaoui. Han kommer garantert til å bidra til god stemming rundt id-bordet, sier hun.

Mange kjenner Hadaoui som programleder for satireprogrammet «Svart humor». I fjor deltok han som utegående reporter på festdagen. Nå er han ydmyk foran utfordringen som ligger i å ta rollen som programleder for den viktigste høytiden for muslimer i Norge.

– Det er veldig stort for meg at NRK tar muslimer på alvor og feirer høytiden vår. Jeg føler meg anerkjent og inkludert og det tror jeg gjelder de fleste muslimer i Norge. Er også litt spent på å være med på å lede hele sendinga, jeg vet det er mange som ser på, og som stoler på at jeg skal representere på en god måte. Heldigvis skal jeg gjøre det sammen med Rima, som gjorde en fantastisk jobb i fjor, sier årets nye programleder.

I 2020 ble NRK den første vestlige allmennkringkasteren som skulle markere den muslimske høytiden id al-fitr gjennom et underholdningsprogram.

Kringkastingsrådet fikk etter sendingen i fjor inn rundt 600 henvendelser om akkurat det programmet. Rundt 430 av henvendelsene var klager på programmet, mens 170 av dem var positive, ifølge Kampanje.

– Noen kaller det propaganda for islam. En del av klagene har samme ordlyd. Det ligger nok en tekst en plass, som folk klipper og limer fra, sa Skarrud til Kampanje.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse