Æresdrapet på Fadime blir dramaserie

14.04.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Æresdrapet på Fadime Sahindal var en familietragedie som rystet Sverige og hele verden. Til neste år, 20 år etter dødsfallet, slipper Viaplay dramaserien Fadime, basert på de siste årene av livet hennes. Opptakene til den nye originalserien til Viaplay begynner i sommer.


Foto: NENT Group

Fadime Sahindals livshistorie har vært omtalt siden hennes død i 2002, og vekker fremdeles sterke følelser og engasjement om æreskultur. Hun ble skutt og drept av faren foran søsknene sine i Uppsala da hun var 26 år etter at hun, ifølge faren, hadde bragt skam over familien. Nå blir Fadimes siste år i livet en dramaserie på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay.

Serien finner sted mellom 1997 og 2002 og er en kjærlighetshistorie om Fadime, en modig og lidenskapelig ung kvinne som ønsker å leve med kjæresten Patrick, til tross for at hennes konservative far og bror truer med å drepe henne for å bevare familiens ære.

– Fadime er en av de vanskeligste og viktigste historiene vi har taklet så langt hos Viaplay, og det er et stort ansvar å fortelle om livshistorien hennes. Hun har vært et forbilde for mange, og dessverre er hennes tragiske slutt like relevant i dag, sier innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam og fortsetter:

– Ved å skildre de siste årene Fadimes liv håper vi å kunne sette et nytt fokus på æresrelatert vold og minne en ny generasjon om Fadimes historie og hylle hennes kamp for like rettigheter.

Fadime er basert på virkelige hendelser, politietterforskninger og dokumentarboken Du skal dø skrevet av Fadimes advokat Leif Ericksson og Ulf Broberg. Gjennom hele produksjonsprosessen vil en rekke eksperter være tilgjengelige, gjennom et etisk råd bestående av tolv personer, for konsultasjon om æresrelaterte spørsmål. Dels for å utvide perspektivet på æreskultur som ikke bare er isolert til bare en etnisk gruppe, delvis for å skildre familietragedien realistisk. Rådet vil være involvert i alle faser før, under og etter innspillingen for å sikre at sakene blir behandlet på en riktig og korrekt måte.

– Fadime som navn er kjent for mange, men ikke så mange kjenner hele historien hennes. Det er viktigere enn noen gang å fortelle, ikke minst for et yngre publikum, sier Leif Ericksson som var Fadimes advokat. Han er en del av rådet som hjelper produksjonen. Leif Ericksson vil også skildres i dramaserien.

– Arbeidet mitt som forsvarsadvokat gjør at jeg ser mange tragedier. Rettssakene med Fadime og den senere rettssaken for drapet er den enkeltstående saken som har grepet meg mest. Jeg tenker ofte på Fadime, jeg besøker fortsatt graven hennes regelmessig. Hun har noe viktig å lære oss, og jeg er takknemlig for å få muligheten til å være en del av dette viktige prosjektet.

Opptakene av Fadime begynner i sommer og blir en Viaplay Original på seks episoder produsert av Storyfire. Serien får premiere på Nordic Entertainment Groups strømmetjeneste Viaplay for alle markeder i 2022 - 20 år etter Fadime ble drept.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook