Pørni slår alle rekorder på Viaplay

04.05.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Henriette Steenstrups nye Viaplay-serie Pørni er den mest sette norske serien på strømmetjenesten noensinne i løpet av de første 24 timene. Den kritikerroste dramaserien setter samtidig norsk salgsrekord etter ett døgn.


Pørni - Foto: NENT Group

Søndag var det premiere på Henriette Steenstrups nye dramaserie Pørni, og på forhånd var det knyttet store forventninger til serien som har høstet femmere og seksere fra anmeldere i hele landet.

Etter det første døgnet kan NENT Group konkludere med at lanseringen har vært en braksuksess, med både salgs- og seerrekord for Viaplays nyeste norske serie. Serien om Pernille Middlethon og familien hennes har hele 86 prosent flere norske seere enn 2. plassen på listen etter 24 timer, og 48 prosent flere salg.

– Jeg er overveldet av alle tilbakemeldingene! Det har vært en aldeles vidunderlig mottakelse og det er en stor lettelse at så mange faktisk har sett på Pørni. Tusen takk til hver eneste en av dere, sier en fornøyd serieskaper Henriette Steenstrup.

Det har ikke manglet på superlativer når anmeldelser har beskrevet Steenstrups nye serieperle. TV 2s Camilla Laache kaller serien «en norsk serietriumf», mens Marte Hedenstad i Filmpolitiet på NRK P3 konstaterte at hun «elsker Pørni». Begge rullet en sekser på terningen.

Rushprints Jon Inge Faldalen beskriver Pørni som «den beste norske serien på mange år», ganske samstemt med Terje Eidsvaag i Adresseavisen som hevder at Steenstrups nye Viaplay-perle er den «beste norske serien på lenge». Eidsvaag gir serien terningkast fem. Einar Aarvig fra Vårt Land og P6 Rock konkluderer med at «Henriette Steenstrup har skapt en av Norges beste komiserier» og gir serien seks av seks.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook