Annonse

Atle Antonsen er helt konge i ny serie

11.05.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

Dramakomedien «Kjære landsmenn» åpner fløydørene inn til en moderne kongefamilie. Høstens storsatsing på TV 2 tar tak i det norskeste vi har: Det folkekjære kongehuset.


Ine Jansen og Atle Antonsen. Foto: Bjørn Wad.

- Jeg tente med en gang jeg hørte idéen til denne serien. Det er både pirrende og interessant å dykke ned i hvordan denne kongefamilien bak lukkede dører reagerer på ting i samfunnet, sier Atle Antonsen. «Kjære landsmenn» er på åtte episoder, og kommer på TV 2 og TV 2 Sumo til høsten.

I «Kjære landsmenn» møter vi Antonsen i rollen som kong Johan. Han har regjert trygt, konservativt og etter den gamle oppskriften: Stille opp på offentlige tilstelninger, skrive gratulasjoner til 100-åringer, tørrprate med krigsseilere og vinke til folket på 17. mai. Men kongehuset får seg en støkk når Norges største avis foretar en meningsmåling: Kun 48 prosent av det norske folk synes de gjør en god jobb.

Johan nekter å tro det. Han setter i gang sin egen meningsmåling – som resulterer i en særs lite flatterende ordsky. Folket elsker ikke sin konge lenger! De er i beste fall likegyldige til ham. Kong Johan og hans kone dronning Isabella må foreta seg noe – raskt. Det hjelper heller ikke at den nyvalgte statsministeren er uttalt republikaner, og ser sitt snitt til å pense opinionen i disfavør av kongehuset.

Atle Antonsen og Ine Jansen, to av landets fremste skuespillere, fyller hovedrollene i «Kjære landsmenn». I rollene som prins og prinsesse finner vi stjerneskuddene Jonas Strand Gravli og Chloé-Fleur Kolstad. Antonsen har spilt blant annet «Dag» i TV 2-serien ved samme navn og har hatt hovedrollen i filmer som «Kong Curling» og «Grand Hotel». Jansen har flere år bak seg som Thomas Giertsens bedre halvdel i «Helt perfekt». Sammen har de to spilt i filmen «Norske byggeklosser», «Jul i Blodfjell» og humordramaserien «Aldri voksen», men dette er første gang de gestalter et ektepar – attpåtil av den virkelig noble sorten.

- Jeg synes det er en fest å jobbe med Atle! Vi har jobbet sammen flere ganger før, men dette er første gang vi har hatt et så langt løp sammen - og som ektepar. Denne serien har store spenn - humor og drama, kongelige utfordringer, så vel som familiære. En slags norsk «The Crown» med en komisk vri, om du vil. Vi håper og tror det vil være historier her som både unge og voksne både vil kjenne seg igjen i og le av, sier Ine Jansen.

- Vi kom begge to inn i dette prosjektet samtidig, da det ennå var i tankefasen, og vi falt pladask for idéen til serien med én gang. Det er ekte, ordentlig drama og det tilspisser seg kraftig innimellom i familien. Men det ligger åpenbart kjærlighet i bunnen. Dette er jo vanlige mennesker med vanlige problemer, men de har et ekstra stort press på seg til enhver tid, også barna. Det er spennende å se på hvordan dynamikken er i en sånn familie, sier Antonsen.

Det er produksjonsselskapet PLAN-B som står bak «Kjære landsmenn», og serien er skrevet av Pål Huuse (serieskaper), Tina Rygh, Birgitte Rustad Wegener og Kjersti Ugelstad. Konseptuerende regissør er Hallvar Witzø. Programredaktøren i TV 2 tror serien vil være fenge bredt, og at temaene som berøres er gjenkjennelige for folk flest.

- Denne dramakomedien gleder vi oss veldig til å dele med seerne, og vi er stolte av å ha Atle Antonsen og Ine Jansen i hovedrollene. «Kjære landsmenn» viser et «kunne ha vært»-kongehus. Det er umiskjennelig norsk og vi vil kjenne igjen hvordan vi tenker rundt det norske likhetssamfunnet og de kongeliges privilegier, og hvordan en kongelig høyhet kan være folkelig og en «vanlig» far, mor, ektefelle og samtidig «hevet over folket», forteller programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Kilde: TV2 - Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse