Annonse

Slik blir fotball-EM 2021 på NRK og TV2

25.05.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

Endelig er det klart for en høyst etterlengtet fotballfest igjen når TV 2 og NRK sparker i gang herrenes europamesterskap i fotball på norske tv-skjermer fredag 11. juni.


Carina Olset (NRK, f.v.), Erik Thorstvedt (TV 2), Ingrid Halstensen (TV 2) og Carl-Erik Torp (NRK) Foto: Espen Solli/TV 2

Europamesterskapet i herrefotballen skulle opprinnelig arrangeres i juni og juli 2020, men på grunn av pandemien ble UEFA Euro 2020 utsatt til samme periode i 2021.

I fjor var det 60 år siden EM ble arrangert for første gang, og UEFA markerer i år jubileet med å spre kampene over hele Europa. De 11 vertsnasjonene er Ungarn, Russland, Italia, Nederland, Romania, Tyskland, Danmark, England, Aserbajdsjan, Romania og Skottland.

Avsparket for mesterskapet går fredag 11. juni i Roma i åpningskampen mellom Tyrkia og Italia på Olimpico stadion. Hvem som overtar trofeet etter regjerende europamester Portugal avgjøres i finalekampen på Wembley i London søndag 11. juli.

For sjette gang deler NRK og TV 2 på senderettighetene for et stort internasjonalt fotballmesterskap og fortsetter det vellykkede samarbeidet seg imellom. 51 kamper er nå fordelt jevnt mellom de to mediehusene. Også denne gang sender NRK åpningskampen og finalen, mens TV 2 står for semifinalene.

Som i tidligere mesterskap samarbeider TV 2 og NRK om et EM-manager-spill, der du kan sette opp ditt eget favorittlag og konkurrere med andre på nett. De to mediehusene fortsetter det gode samarbeidet fra de siste årenes største fotballmesterskap med sendinger fra Kontraskjæret i Oslo.

– Dette velsmurte samspillet skal gi seerne en hel måned med etterlengtede, herlige fotballopplevelser fra hele Europa. At vi i tillegg får tilskuere tilbake på tribunene vil gi hele mesterskapet og alle involvert et voldsomt løft. Vi teller ned nå dag for dag, og gleder oss enormt, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

– Endelig kan vi gi et fotballhungrig publikum de beste øyeblikkene igjen, med mesterskapet vi alle har ventet på et helt år. Vi tror at sportsentusiaster over hele Europa trenger denne fotballfesten etter å ha tilbrakt store deler av året inne bak sine egne husvegger, sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.

Kilde: TV2 - Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse