Annonse

Estonia-forliset får en oppfølger

02.06.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Den mye omtalte og prisbelønte dokumentarserien Estonia – funnet som endrer alt får en oppfølger. Produksjonsselskapet Monster, som står bak serien, forsetter sin journalistiske gransking etter avdekkingen av hullet i skipsvraket og jobber med en oppfølger eksklusivt for discovery+.


Foto: Discovery

Den 28. september 1994 forliser passasjerfergen M/S Estonia på vei fra Tallin til Stockholm, og 852 mennesker mister livet i den verste skipskatastrofen i Europa i moderne tid. I dokumentarserien Estonia – funnet som endrer alt ble det avdekket et hull i skorget på skipet som aldri før har blitt dokumentert, og som har fått den svenske regjeringen til å beslutte at nye undersøkelser av vraket skal gjennomføres.

Serien, som er blitt belønnet med Stora Journalistpriset for «Årets avsløring» i Sverige og Gullrutenpris for beste TV-øyeblikk, får nå en oppfølger som skal publiseres på discovery+ neste år.

– Det journalistiske arbeidet med oppfølgeren har startet, og redaksjonen i Monster jobber med å dokumentere det som har skjedd etter at vi slapp serien i fjor høst. Vi følger også den nye granskingen av forliset, hvor blant annet nye dykk ned til vraket skal gjennomføres under ledelse av de svenske, estiske og finske havarikommisjonene, sier Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge.

Kilde: TVNorge/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse