Annonse

Tett på åstedet med Eva B. Ragde

14.06.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Ingen er tettere på fotavtrykkene, drapsvåpenet og blodsporet enn kriminaltekniker Eva B. Ragde. I den nye serien Eva – bak sperringene gir hun et innblikk i en helt spesiell jobbhverdag.


Foto: Discovery

På nyhetene ser man krimteknikere ankomme åsteder med tunge kofferter. De beveger seg langsomt rundt, innpakket i hvit kjeledress, med munnbind, lykter på hodet og små pensler i hendene. De er alltid i bakgrunnen, men uten dem ville mange av Norges mest alvorlige forbrytelser aldri blitt oppklart. Eva B. Ragde er Norges mest profilerte kriminaltekniker, og i discovery+-serien Eva – bak sperringene gir hun et innblikk i hvordan alvorlig kriminalitet i Norge blir etterforsket, og hvordan kriminaletterforskerens rolle kan være svært viktig for å få løst sakene.

– Svært ofte vil jo vi bare være folka i de hvite kjeledressene, som opptrer i det stille på åstedet. Vi snakker aldri med pressen eller publikum, og mange lurer på hva vi driver med. I denne TV-serien skal jeg og min makker Gaute Agdestein Steffensen forsøke å gi dere et innblikk i den fascinerende verden av kriminalteknikk, og hvordan kriminaltekniske spor har betydning for å kunne bidra med å løse straffesaker. Vi skal ta utgangspunkt i syv faktiske saker og her får dere være med oss på jobb i virkeligheten, og bak sperringene, sier Eva B. Ragde.

Eva B. Ragde har sett og opplevd saker som overgår fantasien. I serien Eva – bak sperringene går hun og makker Gaute Agdestein Steffensen gjennom sju kriminalsaker hun har jobbet med, hvor nettopp hennes jobb har bidratt til oppklaring. Gjennom innsyn i retts- og politidokumenter, kommer serien tett på både ofre og gjerningspersoner, og forteller og dramatiserer hva som hendte både før, under og etter noen av Norges mest alvorlige forbrytelser. Gjennom usminkede fortellinger om sju ulike kriminalsaker vil discovery+- serien gi et unikt innblikk i hvordan kriminalitet i Norge blir etterforsket.

– Vi har jobbet med Eva B. Ragde før i sannkrim-serien Mannen som falt, og hun er både en bemerkelsesverdig formidler og har en imponerende faglig tyngde. Det er svært spennende å utvide sannkrim-universet på discovery+ med en serie om et stykke arbeid som er helt kritisk for å løse alvorlig voldskriminalitet, men som vi sjelden får et innblikk i. Jeg er stolt over å ha en formidler som er så rettferdighetssøkende og karismatisk som Eva B. Ragde til å lede dette, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery Networks.

Eva – bak sperringene er basert på den kritikerroste boken På åstedet – jakten på bevisene fra 2020, som Eva B. Ragde skrev i samarbeid med Trude Teige.

Kilde: TVNorge/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse