Annonse

Slik ser du OL i Tokyo på TV

17.06.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Alt fra OL i Tokyo gjøres tilgjengelig for alle på discovery+. TVNorge blir hovedkanal på TV, med OL-innhold døgnet rundt fra sommerens høydepunkt i Tokyo.


Foto: Discovery

– Aldri før har vi hatt flere medaljesjanser i et sommer-OL i moderne tid, og vi skal prioritere de norske øvelsene, utøverne og medaljesjansene under OL i Tokyo. Alle norske medaljehåp vil vises på lineær-TV, i tillegg til discovery+. Hovedkanal lineært blir TVNorge, hvor det som anses som det aller viktigste sett med norske øyne, prioriteres. Det sier operasjonell leder i Discovery og ansvarlig redaktør i TVNorge, Espen Skoland.

Eurosport Norge vil være sekundærkanal, hvis det er øvelser som kolliderer. Kort fortalt vil alle norske medaljesjanser bli sendt direkte på TV, og alt fra OL blir tilgjengelig for alle på discovery+, sier Skoland.

De olympiske sommerlekene er verdens største sportsarrangement. OL i Tokyo 2020 går over 19 dager, med konkurranser i 50 ulike disipliner, med over 11.000 utøvere, fra 206 deltakerland, på 40 ulike arenaer, og med opptil flere norske medaljesjanser. Alt vil bli strømmet direkte på discovery+.

– Alt fra OL er gratis for alle nye kunder på discovery+ og blir også åpent for alle eksisterende kunder uansett abonnementstype. På hovedkanalene våre på TV er vi naturligvis nødt til å prioritere, mens på discovery+ vil seerne få tilgang til alt OL har å by på, sier Espen Skoland.

På lineær-TV vil TVNorge være hovedkanal, mens Eurosport Norge vil fungere som sekundærkanal. I tillegg vil Eurosport 1 vise øvelser fra Tokyo, samt kanalene Eurosport+ (1 til 15) hos utvalgte distributører.

Det er syv timer tidsforskjell mellom Oslo og Tokyo, noe som gjør at et OL-døgn normalt starter rundt midnatt norsk tid. Discovery vil sende livesport på TVNorge, og de andre kanalene, fra midnatt til cirka klokken 16.00, etterfulgt av en oppsummeringsflate fra cirka klokken 16.00 til 19.00. OL-kveld går på luften 21.30 og varer til 23.00.

– Vi kommer til å sende OL-relatert innhold på TVNorge i over 20 timer hver eneste dag under OL i Tokyo. På grunn av den verdensomspennende pandemien, så vil hovedredaksjonen vår være i Oslo, men det kommer på ingen måte til å påvirke satsingen vår. Det vil være over 250 personer i aksjon i Oslo og Tokyo, og vi skal levere OL-sendinger av høyeste kvalitet, sier Espen Skoland.

Kilde: TVNorge/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse