Annonse

TV 2 flytter valgstudio til Bjørvika

16.08.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

– Vi er stolte av å få lov til å bruke Oslos nye storstue som vårt valgstudio. Seerne kan blant annet se frem til en intens og spennende debattkveld med Operaen og Oslofjorden som fantastiske kulisser, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.


Valgredaksjonen - Foto: TV2

Valgstudio fra Deichman Bjørvika har premiere 22. august, og sendes søndag til torsdag frem til valgdagen. Det direktesendte programmet starter rett etter 21 Nyhetene på TV 2, og ledes av Cathrine Fossum og Linn Wiik, som tar deg gjennom de viktigste valgkampsakene og debattene. Tallanker Kjetil H. Dale presenterer ferske målinger og prognoser, og kommentator Aslak Eriksrud serverer analysene.

Også én av TV 2s to partilederdebatter sendes fra Norges største folkebibliotek. – Deichman synes det er flott å huse TV 2s valgsendinger. Jeg tror at politikerne, lånerne og de som skal produsere valgsendingene vil ha nytte av å være sammen i Deichman Bjørvika, sier Knut Skansen, biblioteksjef for Deichman.

TV 2s nyhetsredaktør, Karianne Solbrække, kan love at det blir omfattende valgdekning både på TV 2, TV 2 Play, TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no: – Dette er den mest omfattende valgdekningen i TV 2s historie. Vi kan med hånden på hjertet si at TV 2s seere og lesere aldri før har kunnet se frem til så mye valgstoff som i år, sier Solbrække.

I år blir det også valgstoff på TV 2 Play, der fokuset er særlig rettet mot de unge velgerne. I den helt nye serien «Emmas stemme» følger vi influenser og «Bloggerne»-profil Emma Ellingsen i hennes møte med politikk og ungt engasjement. – Vi vet at mange unge ikke bruker stemmeretten sin. Derfor er vi særlig opptatt av å hjelpe førstegangsvelgeren med å ta valget gjennom flere nye satsinger rettet mot denne gruppen, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

På TV 2 Nyhetskanalen blir det selvsagt også bred valgdekning, med partilederutspørring i programmet «Ærlig talt», dypdykk i tallene i programmet «Tallknuserne», og et blikk på de største politiske snakkisene i aktualitetsprogrammet «Norske tilstander».

Kilde: TV2 - Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse