Annonse

Flink, norsk dramaserie rett på Youtube

05.10.2021 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

Hva om du fant ut at kjæresten din solgte nakenbilder av seg selv på Snapchat, mens du sov ved siden av henne. Hadde du dumpa henne? Det er én av de brennaktuelle scenene i sesong 2 av dramaserien FLINK, som legges ut på YouTube.


Sandra Instebø og Isak Bekken Lindberg. Foto: Alexander Dokkeberg / Nordic Screens

- Jeg tror veldig mange kan kjenne seg igjen i å skjule lignende ting for sine nærmeste, og gå med den klumpen i magen om man skal fortelle det eller opprettholde løgnen, sier Aleksander Dokkeberg (27).

Han har ide, manus, regi, produsent, klipp, og stort sett foto-rollen selv, og bruker ukjente skuespillere som stiller opp gratis. FLINK er et nullbudsjett- prosjekt, drevet fram av et brennende ønske om å få frem kjernen i «generasjon prestasjon». Han vil også vise at det meste er mulig her i livet, så lenge man har en god idé, ståpåvilje og fine folk rundt seg.

- Historien handler om tre venner som prøver å lykkes i å gi mer faen. Jeg har selv kjent på redsel for å gjøre feil, at jeg krisemaksimerer over den minste ting, sier Dokkeberg. -Det skinner nok gjennom i karakterene. Jeg har lyst til å vise at det går fint å gi slipp på noe av det og at livet går videre for det, sier Aleksander Dokkeberg.

De to første episodene i den nye FLINK-sesongen er allerede ute på FLINK-kanalen på YouTube. Sesongen består av seks episoder på mellom 12 og 18 minutter, og det kommer én episode hver uke. Den forrige sesongen av FLINK kom for ett år siden. Totalt består FLINK-universet nå av 12 episoder.

- Det er noe forfriskende med å publisere serien gratis på YouTube. Svært få har publisert norsk drama på YouTube i Norge, og enda færre har lykkes med det. Jeg har lyst til å bli en av de som får det til, sier Dokkeberg. Til nå er episodene i FLINK sett 115 000 ganger.

Han sier at det hadde vært gøy med et ordentlig TV-budsjett og en TV-kanal som satset, men samtidig nyter han friheten og det å være sin egen sjef på YouTube.

Aleksander Dokkeberg kommer fra Hønefoss, har gått Danvik folkehøgskole i Drammen og tatt en bachelorgrad i film og TV fra Westerdals ACT i Oslo. Til daglig er han ansatt i innholdshuset Nordic Screens i Oslo med klipping av innhold rettet mot barn og unge.

- Jeg begynte å interesse meg for film på ungdomsskolen. I mange år laget jeg tegneserier, men gikk så over til video fordi det er så mye mer levende medium. Underveis har jeg blitt inspirert av for eksempel serieskaper Julie Andem. Hun står bak SKAM og er veldig god til å skape ekte og troverdige karakterer.

Kilde: Nordic Screens - Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse