Annonse

Strømmer seg bort fra pandemien

23.02.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

Snart har halve Norge forlatt sin lineære TV-løsning for kun å kjøre strømmebasert – og det er de unge som driver utviklingen mot den lineære-TV-døden, ifølge en fersk undersøkelse.


Foto: NetOnNet

– Vi har undersøkt hvor langt nordmenn har kommet i overgangen fra tradisjonell TV-titting med TV-mottakere, som eksempelvis TV-bokser eller digitalbokser, til rene strømmeløsninger som AppleTV, Chromecast eller integrerte apper og smarte funksjoner på TVen. Tallene er tydelige. Vi er nå ved et vendepunkt. Faktisk sier hele 42 prosent her til lands at de allerede har sluttet å bruke den tradisjonelle TV-mottakeren til fordel for strømmeløsninger eller at de vurderer å gjøre det i året som kommer. Samtidig vil like mange, 42 prosent av alle nordmenn, beholde den tradisjonelle TV-mottakeren en stund til, sier Peter Andersson i NetOnNet, og legger til:

- Norge er altså delt i to på denne fronten nå, og selv om det har vært rekord-god glid under OL, vil stadig flere nå strømme seg ut av pandemien. På den måten markerer OL og den tiden vi er inne i et interessant taktskifte. Selv om den digitale hverdagen endrer seg, vil TVen fortsatt for mange være den mest foretrukne enheten for levende innhold, også det som strømmes.

I den landsrepresentative undersøkelsen, utført ved inngangen til OL av YouGov på oppdrag fra NetOnNet, sier 25 prosent at de allerede har sluttet å bruke den tradisjonelle TV-mottakeren, mens 17 prosent oppgir at de vurderer å gjøre det innen bare ett år. Andersson forstår hvorfor mange ønsker å bytte til en strømmebasert tilværelse, da utvalget nå er bedre enn noen gang.

– Vi får et stadig rikere spekter og en bedre seeropplevelse gjennom strømming ettersom kanalene i stor grad prioriterer strømmetjenestene sine. Under OL har du for eksempel virkelig kunnet fordype deg i ulike grener som går samtidig – sømløst og enkelt – noe som åpner nye muligheter for de spesielt interesserte. Streaming er en gave til de som ønsker å fordype seg og kanskje være enda smalere. På den måten sørger streaming for at alle kan finne noe de liker. sier Peter Andersson i NetOnNet i en pressemelding.

Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse