NRK får kritikk for julekalender

18.11.2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Fosterforeldre og Norsk Fosterhjemsforening reagerer på NRKs nye adventskalender som de mener skaper et stigmatiserende bilde av fosterhjem. De advarer mot å la fosterbarn se den alene.

1. desember er det premiere for NRKs nye adventskalender «Snøfall». Serien handler om 9 år gamle Selma som har bodd hos den strenge nabodama Ruth siden foreldrene døde da hun var 3 år. Hun drømmer om en "ekte" familie og havner en dag i det magiske riket "snøfall" og møter julenissen.

- Jeg er redd for at vinklingen skal skape et stigmatiserende bilde av hva vi to er, oss to. Gutten min er tre år gammel – og han er min fostersønn. Betyr det at vi ikke er en familie? Hører vi ikke sammen på ordentlig?, Bekymringen kommer fra fostermor Marilen Hagland, som på debattplass i Vårt Land stiller spørsmål ved NRKs fremstilling av fosterforeldre og fosterhjem.

Generalsekretær i Norsk Fosterhjemsforening, Tove Wahlstrøm, forteller til avisen at de har fått henvendelser fra flere bekymrede fosterforeldre. Wahlstrøm tok derfor kontakt med NRK og fikk til slutt se de fem første episodene av serien. – Kritikken er absolutt berettiget. Det er en fin julefortelling, men jeg reagerer sterkt på fremstillingen av både fostermoren og av barnevernet, sier Wahlstrøm til Vårt Land

SE HELE ARTIKKELEN HER: Fortviler over NRKs julekalender

Mer om NRK Kilde Vårt Land og Foto: NRK