Norges farligste yrke som reality

10.03.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

En bergenser som misliker nordlendinger, og mener lever og rogn er kattemat. En makeup-artist fra Konnerud. Og en som lever og ånder for Vålerenga. Hvem klarer seg best som fisker – et av Norges farligste yrker?

I realityserien «Skårungen» – som begynner på NRK1 søndag 12. mars klokka 20.15 – skal 12 helt vanlige mennesker få prøve seg i det som er et av Norges farligste yrker. Skårunge er et navn som brukes om en ung stormåke. Men det er også en kjent betegnelse på en som er ute på fiske for aller første gang.


Seks kvinner og seks menn i alderen 21 til 49 år skal kjempe sammen – og mot hverandre – om å bli den aller beste skårungen. Hvem har best fiskelykke? Hvem holder sjøsyken borte? Og hvem takler de tøffe utfordringene best når vær og vind også kjemper mot dem?

De 12 deltakerne deles i tre lag, der hvert lag får hver sin skipper, en erfaren fisker som skal hjelpe dem med oppgavene de får. I hver episode skal deltakerne gjennom både en individuell konkurranse og en lagkonkurranse. Disse avgjør hvilke to skårunger som må ut i duell, der taperen må reise hjem. Silje Nordnes, kjent fra P3morgen, er programleder for «Skårungen».

Mer om NRK Kilde og Bilde/ Foto: Deltakerne i NRKs realityserie «Skårungen» sammen med programleder Silje Nordnes. FOTO: BERNT OLSEN / NRK