Slik blir julen 2016 på NRKs kanaler

05.12.2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Her er noe av det NRK serverer i desember, inkludert julaften og 1. juledag: I 2016 har Julemorgen 20-årsjubileum, og fra 22. desember på NRK Super er komiker Mikkel Niva programleder med NRK Supers egen Haakon Stevens. De leder de yngste seerne gjennom ventetiden med musikalsk lekenhet, humor og varme. Karin Eckhoff har det musikalske ansvaret.

Kvelden før kvelden lille julaften setter oss i julestemning fra vinteridylliske Sporten på Frognerseteren. Programlederne er Haddy N'Jie og Ingrid Gjessing Linhave, og årets kokker er Øyvind Hjelle og Jørn Hoel.

Lørdag 17. desember skal vi på Julekonsert med KORK. Hans Olav Brenner er programleder på Sentralen i Oslo, og blant artistene er Eva Weel Skram som synger den vakre temasangen fra julekalenderen «Snøfall». 18. desember tar NRK2 oss med til tradisjonsrike Adventskonsert i Dresden. I Frauenkirche får vi klassisk julemusikk med kor og solister. Lille julaften blir det intim Julekonsert med Odd Nordstoga. Artisten og hans gjester gir oss julestemning til glede og ettertanke.

Joda, den kommer i år også, Love Actually med Hugh Grant, Colin Firth og Emma Thompson. Se den romantiske komedien 18. desember. Med Grimm og Gru, rock’n roll-musikalen, kan du se på NRK3 både lille julaften og julaften.

Julaften: Snekker Andersen, Tre nøtter til Askepott, Reisen til julestjernen, Donald Duck og vennene hans og Pippi Langstrømpe – de svikter ikke i år heller. Sølvguttene synger julen inn fra Sofienberg kirke i Oslo kl 17.00.

Ingen vet hvilke oppgaver Rune Gokstad og Øystein Bache har klekket ut til årets Julenøtter, men duoen tar oss i hvert fall med på reise både i Norge og Italia fra 1. juledag. Samme kveld samtaler Nadia Hasnaoui med kongeparet i Året med kongefamilien. De snakker om nære møter med det norske folk gjennom jubileumsåret, Märtha Louise og Ari Behns skilsmisse og flyktningsituasjonen i Norge.

Mer om NRK Kilde og Foto: NRK