NRK setter nye rekorder på Nett

05.12.2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Skam er blitt en svært populær serie, ikke bare blant ungdom i Norge. Serien er også blitt en hit blant voksne og har sine fans i utlandet. Dette er en serie som får nett-TV-bruken til å ta helt av. I forrige uke ble det målt over én million unike brukere hver dag på NRKs nett-tv-tilbud, som består av NRK TV, NRK Super TV og Klipp.

- Det er med god margin det høyeste tallet vi noen gang har sett. Tidligere i år hadde vi en rekord på noe over 600.000. Siden har kurven bare gått oppover, og ganske dramatisk i høst, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til Kampanje.

Økningen er ganske enorm. På bare et halvår har NRK slått sin egen rekord med nærmere 400.000 unike brukere. Dette skyldes ifølge analysesjefen i stor grad Skam: - Økningen er ekstremt samsvarende med når «Skam» er på lufta, sier Tolonen. - Den ene uka hvor «Skam» tar en pause, går tallene ned, forklarer han.

Men dette handler ikke om Skam alene. Det er også andre programmer som er populære som strømme-TV. Tolonen trekker fram «Vikingane», «Nobel» og «Side om side». Alle disse har tall på flere hundretusen på nett. - Det finnes også flere programmer med opp mot 100.000 i rating, som er mye større tall en vi har vært vant til. For et år siden var 50.000 i rating ganske mye på nett, men nå er vi der om at vi snakker om at 200.000 eller mer er mye seing, sier analysesjefen til Kampanje.

Først publisert på F7.no: Skam setter fyr på nettet Ekstern lenke

Mer om NRK Kilde og Foto: NRK