Også svenskene elsker Skam

15.01.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

«Skam» er blitt den mest sette serien noensinne i Sveriges Televisions nett-tv-spiller. Godt over 20 millioner ganger, har svenske seere startet strømming av serien fra SVTs nettspiller.

- Tidligere har julekalenderen vært det programmet som har vært desidert mest sett på SVT Play. Men nå om dagen har «Skam» tatt plassen som det mest sette programmet noensinne, fortalte Hanna Stjärna, administrerende direktør i SVT, til Sveriges Radio, skriver Dagbladet.

Samtidig stenger NRK nå tilgangen for utenlanske brukere, som ikke lenger vil få se Skam på netttv. Bakgrunnen er at musikkbransjen mener mener avtalene NRK har inngått for bruk av musikk i egne produksjoner ikke tar høyde for den internasjonale suksessen «SKAM» har blitt, melder NRK.

– NRK har mottatt et krav fra IFPI Norge om umiddelbar geoblokkering av serien slik at den bare kan ses i Norge. IFPI er foreningen for de internasjonale plateselskapene og deres datterselskap i Norge, forteller NRKs advokat Kari Anne Lang-Ree om bakgrunnen for blokkeringa.

Mer om NRK Kilde og Foto: NRK