Ny storsatsing på NRK Drama

04.10.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Innspillingen av «Lykkeland», NRKs store dramaserie om starten på det norske olje­eventyret, er nå i gang i Stavanger. Her møter vi fire unge mennesker som kastes inn i en virvelvind av endringer og nye muligheter når blir tidenes oljefunn blir gjort på norsk sokkel.

dag ble det kjent hvem som spiller de fire unge hovedkarakterene i «Lykkeland». Nærmere 300 unge har vært inne til audition på tre av rollene, og de som til slutt ble valgt ut er Anne Regine Ellingsæter (21), Amund Harboe (20) og Malene Wadel (19). Alle tre er fra Stavanger, mens den fjerde hovedrollen spilles av den britiske skuespilleren Bart Edwards (28).


Tidligere er det kjent at Pia Tjelta og Per Kjerstad spiller redeparet Fredrik og Ingrid Nyman. De første opptakene ble gjort på forsommeren, mens innspillingen i Stavanger pågår i hele oktober. «Lykkeland» er på 8 episoder à 45 minutter. Serien produseres av Maipo for NRK og ferdigstilles høsten 2018. Sendestart er foreløpig ikke fastsatt.

Handlingen starter i Stavanger sommeren 1969. Det er krise i byen. Internasjonale oljeselskaper er i ferd med å trekke seg ut. Ingen tror det finnes olje på norsk sokkel. Fisk har vært byens største ressurs, men havet er i ferd med å fiskes tomt. Lille julaften 1969 borer Phillips Petroleum seg inn i tidenes største oljebrønn – og alt endres.

Mer om NRK Foto: NRK