Enda en pris til NRKs Skam

05.10.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

NRK-serien Skam har vunnet årets Prix Italia i kategorien for beste web-produksjon. Prix Italia er en av de eldste og mest prestisjetunge kringkastingsprisene i verden, med deltagere fra 44 land. Vinnerne ble offentliggjort sist helg.

I juryens begrunnelse står det blant annet: "Denne serien er spesiellt godt skrevet, spilt og regissert. Dramaserien tar opp viktige temaer for tenåringer som kjærlighet, identitet, seksualitet, og integrasjon på en smart måte. Skam har blitt et globalt fenomen for unge seere. Skam er et forbilde for allmennkringkastere i det 21. århundre"


I den samme kategorien får BBC-programmet Unsolved, The Boy Who Disappeared spesiell omtale (Special Mention). Bakgrunnen er at programmet er en innovativ mix av historiefortelling ved å være undersøkende journalistikk i en form normalt forbeholdt krimdramaserier.

Under Nordiske Mediedager i Bergen i år ble Skam også tildelt prisen for årets programserie web-TV/Lokal-TV. I juryens begrunnelse den gangen sto det blant annet: Serien er et universelt bilde på ungdomstiden spesielt og samtiden generelt. Nydelige klipp og dynamiske bilder blandet med en helt unik historiefortelling gjør SKAM til en overlegen vinner. Ingen over og ingen i nærheten. Dette er kunst, humor, tårer og knallhard realisme for målgruppen som er vanskeligst å tekkes!"

Mer om NRK Foto: NRK