Slik blir TV-julen på NRK

01.12.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Den britiske serien Little Women bygger på den amerikanske forfatteren Louisa May Alcotts roman ved samme navn fra 1868/69. Kjærlighet og sjalusi, ekteskap og savn – de evig aktuelle temaene finnes i dette kostymedramaet som er tilrettelagt for TV av Heidi Thomas, skaperen av "Call the Midwife", og regissert av Vanessa Caswill. Stjerner som Angela Lansbury, Michael Gambon og Emily Watson i sentrale roller. Datteren til Uma Thurman og Ethan Hawke, Maya Hawke, debuterer i rollen som Jo, en av søstrene vi følger i serien. Sendes på NRK1 26. (2 episoder) og 27. desember.

BBC-serien Dickens' jul ("Dickensian") er en godbit for den som er fascinert av Charles Dickens klassikere. Serien lar skjebnen til noen av de mest kjente personene fra forfatterens historier gripe inn i hverandre i 19. århundrets London. Du kan følge dem hver kveld på NRK2 fra 18. desember (bortsett fra julaften). (10 episoder).


NRK TV utvider sitt allerede rikholdige tilbud med den franske dramathrilleren Le Bureau. Etter seks år undercover i Damaskus vender etterretningsagenten Guillaume Debailly hjem til Paris. Hverdagen blir en utfordring. Ikke bare må han gjenopprette båndene til sin familie og sine venner og kolleger – han må også finne tilbake til sitt gamle jeg. Samtidig som han starter opplæringen av en ny agent, får han overraskende nyheter om Nadia som var hans elskerinne i Damaskus. Premiere på NRK TV 20. desember, alle tre sesonger.

I NRKs Jul i Svingen er juleforberedelsene godt i gang for Linus og vennene hans. SVTs serie Emblas saga ("Selmas saga") er et magisk juleeventyr med klassisk julestemning, morsomme, eksentriske figurer – og helt ny for NRKs seere. Åtte år gamle Embla møter den merkelige vitenskapsmannen Efraim von Trippelhatt, og sammen legger de ut på jakt etter Julenissen. I DRs Tidsreisen ("Tidsrejsen", også sendt i 2015 ) drømmer Sofie om at mor og far skal finne sammen igjen. Får hun tidsmaskinen til å virke slik at hele familien kan ferie jul sammen igjen? Fra 1. desember på NRK Super og på NRK TV fra morgenen.

Mer om NRK FOTO: NRK