TV2 blir medeier i Faktisk

27.04.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Etter dialog med VG, Dagbladet og Faktisk ønsker nå TV 2 å bli en av eierne av faktasjekk-tjenesten. – Jeg er har tro på at Faktisk vil videreutvikle journalistikken i Norge, og bli et godt supplement til TV 2s selvstendige plikt til å utøve samfunnsoppdraget. Dette skal ikke være i stedet for, men i tillegg til, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Sammen med konkurrentene Dagbladet, VG og NRK, har TV 2 nå sluttet seg til aksjeselskapet som skal drive med faktasjekk og avsløre falske nyheter. – Dette er faktasjekkens tid, og journalistikken er under press. Det er historisk at de største, norske mediene går sammen i et ikke-kommersielt samarbeid for å overvåke ordskiftet og motvirke feilinformasjon. I bunn og grunn snakker vi om en stor base med fakta om hva som er rett og galt, det vil gjøres tilgjengelig for alle og bli et verktøy for oss i det daglige, fortsetter Solbrække.

TV 2s nyhetsredaktør ser frem til samarbeidet med konkurrentene. – Ikke minst har jeg sans for ideen om et journalistisk laboratorium, der vi kan utvikle og utveksle kompetanse på fakta- og kildesjekk blant journalister og utviklere i Norge og internasjonalt, avslutter hun.

– Vi er svært stolte over å få TV 2 med på laget i dette unike samarbeidsprosjektet. Det vil ikke bare styrke det økonomiske fundamentet til Faktisk, men også gi tilgang til nyttig kunnskap og kompetanse som vil komme kildekritikken til gode i alle kanaler. Å få lov til å lede et samarbeid mellom fire konkurrenter av dette formatet er en stor ære, sier ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg.

Mer om TV2 Kilde og Foto: TV2

Følg oss på Twitter og Facebook