Noen passer bedre sammen enn andre

21.12. 2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Strømme-TV skaper nye rutiner hos seere. Binge-watching av TV-serier er allerede blitt et kjent begrep. Men, ifølge en undersøkelse fra Netflix er det en ny trend som nå sprer seg.

59% av de som ser en hel sesong av en tv-serie tar etterpå en pause på minst tre dager før de på nytt ser en TV-serie. Det viser en undersøkelse Netflix har gjennomført blant sine 86 millioner medlemmer.

I den pausen ser de gjerne en film. Netflix mener til og med å se en trend i hvilken film folk ser etter hvilken TV-serie. Blant annet har de som binge-watcher TV-serien House of Cards en tendens til å se filmen Beasts of No Nation. En helg med TV-serien Gilmore Girls blir gjerne etterfulgt av filmen Sixteen Candles. Breaking Bad-elskere heller mot å se Pulp Fiction, ifølge undersøkelsen.

Som man kanskje ser er ofte TV-seriene og filmene i samme kategori. Det forteller noe om hva slags underholdning seerne er interessert i, men det er også unntak. Blant annet så blir skrekkfilmer typisk etterfulgt av komedieserier og omvendt. En annen trend er at mange svipper innom en dokumentar etter å ha sett en sesong av en historisk dramaserie.

LES HELE SAKEN PÅ MEETV.NO: Ny trend innen TV og film Ekstern lenke

Mer om Streaming Foto: HBO og Kilde: Netflix

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook