Hitler er ikke død på History

21.11.2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Klarte Adolf Hitler å flykte fra Nazi-Tyskland etter at Det tredje riket falt? Kanskje til Sør-Amerika, eller Danmark? I sesong 2 av den banebrytende serien Hunting Hitler, som har premiere 28. februar på HISTORY, fortsetter teamet med verdenskjente eksperter etterforskningen av et av de største mysteriene i det 20. århundret.

Ved hjelp av 700 sider nylig offentliggjorte FBI-filer, førte fjorårets etterforskning dem over tusenvis av kilometer og gjennom seks land. Nå tar CIA-veteran Bob Baer og dr. John Cencich, som etterforsker krigsforbrytelser for FN, jakten til et nytt nivå. Utstyrt med over 14 000 sider med offentliggjorte dokumenter fra etterretningsbyråer verden over, vil de forsøke å avdekke skjebnen til Adolf Hitler og andre nazister ved slutten av andre verdenskrig.

Med hundrevis av nye ledetråder tilgjengelig, setter Bob Baer og John Cencich sammen et team bestående av eksperter, historikere og sporingsspesialister fra militæret, som er utstyrt med den nyeste teknologien, for å avdekke sannheten. Det operative teamet består av bl.a. Tim Kennedy fra den amerikanske hærens Special Forces, Lenny DePaul, tidligere Commander of the US Marshall Fugitive Task Force, og den anerkjente journalisten og historikeren Gerrard Williams.

Lenny DePaul og historiker James Holland drar blant annet til Danmark for å undersøke påstander fra Luftwaffe-piloten Peter Baumgart om at han fløy Adolf Hitler og Eva Braun til Danmark like før Nazi-Tyskland falt. DePaul og Holland undersøker bunkere langs danskekysten, der tyske tropper holdt stand til støtte for Hitler lenge etter 28. april 1945, og Tønder flyplass, som ble brukt av nazistene i hemmelighet, der et øyenvitne påstår å ha sett Hitler gå om bord i et fly.

Sesong 2 av Hunting Hitler består av åtte episoder og har premiere tirsdag den 28. februar kl. 22.00 på HISTORY. Fra den 3. januar vil sesong 1 bli sendt om igjen på tirsdager kl. 22.00.

Mer om History Channel Kilde og Foto: A+E Networks

---- Følg oss på Twitter og Facebook

/div>