Sender fotball på Facebook

18.01.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Frem til seriestart 1. april viser Eurosport 33 direktesendte treningskamper fra Spania. 31 av dem går på Eurosport Norge, mens enkelte blir direktesendt via Facebook. Det første direktesendte vinteroppgjøret på Eurosport Norge blir Vålerenga – Zenit St. Petersburg. Kampen spilles 27. januar klokka 18.30.

– Vi har lovet å gjøre fotballen billigere og mer tilgjengelig. Dette vinterprogrammet lever opp til de forpliktelsene, sier sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks, Jan-Erik Aalbu. Totalt 33 oppkjøringskamper vil bli vist på Eurosports plattformer. 31 av dem sendes på Eurosport Norge.

– Vinterprogrammet er en helt sentral del for norske toppfotballag i forberedelsene til seriestart, men det er også en viktig øvingsperiode for oss i Eurosport, sier Jan-Erik Aalbu. – Vi kommer til å benytte de personene som skal jobbe med Eliteserien og OBOS-ligaen for oss i tida som kommer, enten de befinner seg foran eller bak kamera, fortsetter han.

Tre kamper vil bli vist direkte via kontoen Eurosport (NO) på Facebook. – Vårt motto er fotball til folket, og er det ett sted folket er, så er det på Facebook. Men foreløpig er de tre kampene bare en test for vår del, og det finnes ingen planer om å vise seriekamper på Facebook, sier Aalbu.

Jo Bergsvand i Norsk Toppfotball, som er ansvarlig for treningskampene, forteller at det er klubbene som står i fokus når La Manga-programmet legges. – Det er en stor utfordring å lage et kampoppsett som klubbene, media og banene (La Manga) blir fornøyd med. Målet er at alle får forberedt seg optimalt, og det er klubbene vi prioriterer når puslespillet skal legges. Det er ikke alle brikkene som er like enkle å legge, men vi håper vi er nære med kampprogrammet på La Manga, sier sportslig leder i Norsk Toppfotball, Jo Bergsvand.

Mer om Discovery Kilde og Foto: TVNorge/Discovery

Følg oss på Twitter og Facebook