Kjetil Rekdal til Eurosport

15.02.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Eurosport forsterker laget knappe to måneder før Eliteserien starter. Kjetil Rekdal blir kanalens nye fotballekspert. Rekdal, som nylig sluttet i stillingen som sportssjef i Vålerenga, har takket ja til å bli ekspert i Eurosports sendinger fra Eliteserien. 48-åringen, som har fått merkelappen «Norges viktigste landslagsspiller gjennom tidene», starter omgående i jobben, og vil i tiden som kommer dele sine analyser, vurderinger og kommentarer i kanalens fotballsendinger.

– For meg er dette en meget spennende mulighet. Jeg er glad for at Eurosport kom på banen etter jeg ga meg i Vålerenga og var så tydelige på at de ønsket meg i en slik jobb. Dette var det beste tilbudet, selv om jeg også har fått flere andre tilbud de siste dagene. Nå retter jeg fokus fremover og gleder meg voldsomt til første serierunde, sier Kjetil Rekdal.

– Målet vårt har vært å finne en ekspert som har bakgrunn både som spiller og trener på toppnivå, og som gjerne også har internasjonal erfaring. Når det ble klart at Kjetil var ledig på markedet, var det bare å snu seg rundt. Jeg har hele tiden ønsket meg en med stor fagkompetanse i vårt studio. Derfor er det svært gledelig å kunngjøre at Kjetil Rekdal blir vår fotballekspert, sier sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks, Jan-Erik Aalbu.

Kjetil Rekdal har tilbrakt 32 gullkantede år som spiller, trener eller sportssjef innen norsk og internasjonal toppfotball. Han har vunnet seriemesterskap og cupfinaler, og han sto bak flere av de mest sentrale øyeblikkene i landslagets historie. Nå ser han frem til å formidle sin kunnskap til TV-seerne. – Det trengs en annen tilnærming for å jobbe i TV enn når man er spiller, trener eller sportssjef, men du må fortsatt kunne lese spillet. Forstå hvorfor trenere gjør som de gjør, hvorfor spillere tar sine valg, hvorfor noen lag lykkes der andre mislykkes. Det blir min jobb å forklare det, sier Kjetil Rekdal. – Og for å lykkes med det kommer jeg fortsatt til å tilbringe mye tid i fotballmiljøet, legger han til.

Mer om Discovery Kilde og Foto: Eurosport/Discovery

Følg oss på Twitter og Facebook