Fisk fra Finnmark til hele verden

18.05.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Svein «Svenne» Lyder er hovedperson i TV-serien Arctic Waters som viser den tøffe hverdagen til fiskerne på Veidnes i Finnmark. I løpet av 2017 vil serien bli vist i flere europeiske land. Premiere på TVNorge i kveld.

For noen år siden var det nesten ingen fiskere igjen på Veidnes, men den lokale fiskeren Svein «Svenne» Lyder har bidratt til å sette fart på fiskerinæringa igjen. Nå har han også begynt å invitere nykommere fra hele Norden, for å blåse ekstra liv i bygda. Til felles har de alle en drøm om å lykkes i det tøffe yrket i Barentshavet.

I tillegg til Svenne følger Arctic Waters også Matz Vegar, deres familier og den lokale fiskeren Kirill, som er avhengig av en god sesong for å holde seg flytende. Nybegynneren Tito har reist fra Sverige med sin høygravide samboer Katarina og deres barn, svenske Anders har lang erfaring som fisker, mens brødrene Nick og Patrick har gått på fiskeriskole i København, men har aldri fisket fra sjarker i Barentshavet. TV-seerne blir også kjent med flere av de andre fiskerne på Veidnes, og får se hvordan hverdagen fungerer i et lite samfunn langt mot nord.

– Arctic Waters er den første TV-serien på Discovery Channel hvor hele handlingen foregår i Norge, og med norske fiskere i hovedrollen. Det er spennende å kunne vise fram barske arbeidskarer og nordnorsk natur på sitt aller flotteste. Dette blir en klassisk Discovery-serie på sitt beste. Vi synes det er ekstra gøy at det også blir laget en internasjonal versjon av serien, som vil vises på flere Discovery-kanaler i Europa i løpet av 2017, nordisk programdirektør i Discovery Networks, Eivind Landsverk.

Mer om Discovery Kilde og Foto: TVNorge/Discovery

Følg oss på Twitter og Facebook