Hva du faktisk bør tenke på når du skal velge solbriller

29.11.2016 - TVNYTT.NO - Gjest ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Vi ser vel alle litt på tv hver dag eller i alle fall et par ganger i uken. Og du har helt sikkert fått med deg mange reklamer, også dem for solbriller. Men en ting er å se på en reklame på tv for en stilig solbrille, noe annet er faktisk å finne den riktige modellen som gjør jobben. Men hva er egentlig solbrillens jobbeskrivelse? Det å se kul ut med solbriller på er faktisk ikke en av dem. Å beskytte øynene dine mot solens farlige UV-stråler er solbrillens viktigste oppgave.

Hva bør jeg se etter

Uansett hvor kul solbrillen ser ut, så hjelper det lite om den ikke beskytter øynene dine. Derfor bør du ikke gå så høyt opp i hvilke solbriller de viser på tv, men finne den riktige i en butikk eller på nettet. Fordelen med nettet er at du enklere kan se gjennom mange ulike solbriller og så får du dem sendt hjem til deg. Det som viser at solbrillen beskytter mot UV-stråler er en CE-merking. Denne er lovpålagt og forteller deg at solbrillene beskytter øynene dine. Deretter bør du se på hva du skal bruke brillene til. Her er det glassene kommer inn i bildet. Lyse glass slipper inn mer sollys enn mørke glass. Men det er viktig å få med seg at begge kan beskytte like bra mot UV-stråling. Skal du f.eks. kjøre bil så er det ikke noen ide å kjøre med veldig mørke glass, hvor du ikke ser særlig mye av det som foregår på veien. Da er det bedre med lyse glass slik at du bevarer overblikket, men samtidig ikke blir blendet av solen. Skal du stå på ski, da er det motsatte tilfellet. Du vil gjerne se hvor du kjører, men solens stråler i kombinasjon med den hvite snøen kan gjøre det vanskelig å se godt.

Billige eller dyre

Det er bevist flere ganger at beskyttelsen er like bra enten du kjøper billige eller dyre solbriller. Derfor er de billige et like godt alternativ, og det finnes et enormt utvalg av kule solbriller som ikke trenger å koste skjorta. Trenger du styrke i solbrillene dine, kan det være en ide å velge kjente merkevarene. Disse er gjerne mer robuste og er klare for å bytte glass, noe du ikke kan gjøre med rimelige solbriller. Skal du bruke solbrillene til skiturer, stranden eller lignende så kan du like gjerne velge den rimeligste løsningen.

Mer om Diverse Foto: Pixabay

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook