Trening før (Trim for eldre) og nå

30.11.2016 - TVNYTT.NO - Gjest ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Det har skjedd mye med treningen opp gjennom de siste mange år. I dag er det enklere enn noen gang å begynne å trene hjemme og holde seg i form. Men hvis vi ser litt tilbake, så var det også mulig å trene for 50-60 år siden. Den gangen var det med hjelp fra NRK og TV-programmet Trim for Eldre. Her kunne alle, ikke kun eldre, nyte godt av mosjon for alle via NRK. Det begynte på midten av 60-tallet med Mosjon for Eldre på TV, et program som ble veldig populært. Siden byttet det navn til Trim for Eldre, fortsatt med Valborg Hagfeldt som programleder, og da var mosjonsbølgen satt i gang. Siden har det blitt mer og mer populært å holde seg i form og ikke minst mye enklere. Faktisk er det slett ikke nødvendig å melde seg inn i et treningsstudio, du kan like enkelt trene hjemme med litt treningsutstyr (f.eks. treningsbenk).

Tren hjemme

I dag er treningen litt annerledes enn hva vi så på TV for 50 år siden. Men det er heller ikke nødvendig å innrede et komplett hjemmegym for å holde seg i form. En mulighet er å bruke et kardioapparat. Disse tar ikke mye plass og du har mange valgmuligheter, alt fra tredemøller, romaskiner til spinningsykler. Det er heller ikke noe problem å holde seg i god form med en treningsbenk og en treningsmatte. Treningsbenken kan brukes til mange øvelser innen styrketrening med vekter og treningsmatten er god til aerobics, yoga, øvelser med treningsstrikker eller f.eks. bodypump, hvor du bruker en vektstang.

Annet utstyr

Det finnes mye annet utstyr du kan bruke hjemme og du kan enda kombinere dette med treningsprogrammer fra nettet. Har du en moderne TV, som har tilgang til internett, så har du plutselig en stor skjerm hvor du kan se ulike treningsprogrammer som kan gi deg inspirasjon. En ting som er effektivt å bruke, og hvor du finner mange øvelser på nettet, er en gymball eller en medisinball. Her er det utallige muligheter og du får trent hele kroppen. De tar ikke mye plass hjemme når du er ferdig med dem. Den kan også fint kombineres med styrketrening, hvor du bruker vanlige håndvekter, dumbbells eller kettlebells. Plasser din trenings-matte foran TV-en i stua, søk etter øvelser og du er i gang.

Mer om Diverse Foto: Pixabay

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook