Mediedagene setter fokus på penger

09.05.2017 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Nordiske Mediedager 2017 skjer denne uka i Bergen. Fra 10. til 12. vil mange av landets medietopper være med på en konferanse med mange interessante emner. Et hett tema om dagen er hvordan mediene i fremtiden skal finansieres. Det skal blant annet kulturministeren si noe om i sesjonen: Staten og medieeierne:

Sesjonen beskrives slik: Hvordan skal mediene finansieres? Hvilke konsekvenser har og får store medieaktører som Facebook og Google for mediebransjen? Hva lærte vi av Mediemangfoldsutvalgets arbeid, og hvordan ta det videre? Har staten penger nok til alle, eller må noen medier bort for at andre skal ha livets rett?

Disse spørsmålene blir en del av debatten når kulturminister Linda Hofstad Helleland møter finansdirektør i Egmont og styreleder i TV 2, Hans J. Carstensen, direktør for Tiniusstiftelsen, Kjersti Løken Stavrum, medieforsker i Nordicom Jonas Ohlsson og direktør for Amediastiftelsen, André Støylen.

Det nordiske mediekunnskapssenteret Nordicom har undersøkt de politiske rammebetingelsene og strukturen på annonsemarkedet i Norden nå. Funnene blir presentert før debatten kjøres i gang. Debatten modereres av politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Kjetil B. Alstadheim.

Mer om Diverse Foto og Kilde: Regjeringen, Nordiske mediedager

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook