Mini-TV vil fortsette prøvedriften

16.12.2016 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Det er interessante nyheter bak denne byråkratiske meldingen: Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet har mottatt en søknad om anleggskonsesjon og frekvenstillatelse for 198,592 – 200,128 MHz (kanal 8C) for en avgrenset periode fram til 31.12.2017 i Oslo. Anleggskonsesjonen er planlagt tildelt mobil-tv-tjenester.

- Dette gjelder en søknad om forlengelse av eksisterende prøvetillatelse (sendertillatelse nummer 1002306) for Mini-TV (DMB) i frekvensblokken 8C frem til 31.12.2017. Dette er en frekvens i samme båndet som brukes til digital lydkringkasting/ DAB, forklarer seksjonssjef Svend A Toft i Nkom.

- Prøvesendinger for Mini-TV har pågått i Oslo-området siden 2009, og frekvensene som brukes er uavhengig av frekvensressursene til DAB og Riksblokk 3. Vi må avvente positivt svar på koordinering av frekvensblokk 8C fra nabolandene før vi eventuelt forlenger tillatelsen, forteller Toft til TVNytt.no

Norges mobil-TV AS (NMTV) er et selskap som eies av NRK, TV 2 og MTG, ifølge Wikipedia. Selskapet har midlertidig konsesjon for en Bånd III-frekvens i Oslo-området.som brukes til sendinger av mobil-TV over DMB, eller MiniTV.

NMTV ble startet i 2008 med Gunnar Garfors fra NRK som daglig leder. Sendingene startet i mai 2009. Kulturminister Trond Giske erklærte nettet for åpnet under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo. Den gangen var det seks TV-kanaler, dette har siden blitt redusert til fire, NRK 1, NRK 2, TV3 og Viasat4. I 2014 ble administrasjonen av selskapet overtatt av Digitalradio Norge.

Kun åtte prosent av respondentene i undersøkelsen ville se juleprogrammene på nettbrett eller mobil. I aldersgruppen 18-29 år svarte 12 prosent det samme, mens det i andre enden av skalaen, i alderskategorien 50 pluss, kun var to prosent.

- Det er ikke overraskende at yngre i størst grad søker mot andre skjermer enn den vanlige TV-en, men i jula søker altså også de yngre seg mot den store skjermen. For mange er det å se på TV sammen med familien en viktig del av julen. Det er en del av tradisjonene og det sosiale jule-livet, sier Bernt Andersen i RiksTV. Totalt var det 1014 respondenter i den landsrepresentative undersøkelsen foretatt av Norstat AS for alle over 18 år. Undersøkelsen ble foretatt i månedsskiftet november/desember.

Mer om Diverse Foto:

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook