Medie-eliten og folket

19.06.2017 - TVNYTT.NO - Kommentar ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Sindre Møllerhaug kommenterer et av foredragene på Nordiske Mediedager

Folket stoler ikke lenger på mediene. Tilknytningen er viktig for tillitt. Samme manglende engasjement overalt. Hva med å forlate kontorene og møte folk?

-I denne paneldebatten på Nordiske Mediedager på fredag var: Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i lokalavisen Nordlys, Irene Halvorsen, sjefredaktør i avisen Nationen, Kyrre Nakkim, samfunnsredaktør i NRK og Hans Petter Sjøli, debattansvarlig og kommentator i VG. Moderatoren var Sarah Sørheim, kulturredaktør i Aftenposten.

Skjalg Fjellheim fra Nordlys sa at lokalavisene er for lokalfolket, men folk har gitt opp Oslo-mediene. Dagsorden må være ute blant folket, men det er dessverre ikke Oslo-mediene.

Kyrre Nakkim fra NRK sa at de møter folk hver dag, men det er ikke alltid folk ser på. Folk må se seg litt rundt. Hvis de møter folk og sender det på P1, hjelper det ikke at folk hører på P2. Moderatoren Sarah Sørheim nevnte at alle har et ansvar.

Kyrre Nakkim sa at han har forståelse for at ikke alle er fornøyde med NRK. Skjalg Fjellheim fra Nordlys sa at NRK er viktigst, men fraværet av Oslo-diskusjon er et syndrom. De bruker mye penger på reiser.

Mer om Diverse Foto: Sindre Møllerhaug

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook