Dagens journalistikk er gammeldags

09.05.2017 - TVNYTT.NO - Kommentar ---- Følg oss på Twitter og Facebook

Sindre Møllerhaug kommenterer et av foredragene på Nordiske Mediedager

Hva er utfordringen og hva er løsningen? Det handler ikke om presentasjonen, men hvordan innholdet produseres. Dette snakket Kyrre Lien om på Nordiske Mediedager i Bergen på fredag.

Det handler om visualisering, hvordan nyheten kan bli engasjerende. Formatene blir ikke utnyttet så godt og er gjerne tekstbasert. Den må kunne overraske og visualisere, gjerne med video som man ikke får i ei papiravis. /p>

-Kyrre nevnte at fordelen med å være frilanser er friheten med å jobbe. Utfordringen er kampen om å gjøre alt godt nok og fort nok til å dekke forsikringer.

Videoreportasjer er kanskje det som er mest treffende. Da hører vi fra personene, ikke bare om dem som vi gjør i en tekstbasert artikkel.

En strukturell utfordring er at mange vil lage journalistikk, men det er vanskelig å finansiere. Det kan være at avisene betaler for lite og at det er vanskelig å søke om støtteordninger.

-Måten han finner nett-troll å lage reportasjer om, er å bruke "Graph search" på Facebook og søker etter hva folk har skrevet på Facebook.

Generelt er videoer som legges ut for lange. Folk ser ikke hele videoene. De kan være for lange eller for korte, eller begge deler.

-Kyrre mente at mange profesjonelle foredragsholdere snakker om hvordan mediene skal tilpasse seg nye formater, uten at de har erfaring med journalistikk i praksis.

Mer om Diverse Foto: Sindre Møllerhaug

Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook